Uputstvo za online kupovinu

Kupovina u našoj internet prodavnici je jednostavna i sastoji se iz sledećih koraka:

  1. Klikom odaberete odgovarajući proizvod. Nakon izbora proizvoda kliknite “Dodaj u korpu” i proizvod će se naći u Vašoj korpi. Možete nastaviti kupovinu ili otići do korpe i završiti proces poručivanja.
  2. Popunite svoje podatke. Kupovinu možete izvršiti kao neregistrovani ili registrovani kupac. Kao registrovani kupac prilikom sledeće kupovine nećete morati sve podatke ponovo da unosite. Nakon što ste uneli podatke, odaberite način plaćanja i završite svoju porudžbinu.
  3. Ukoliko imate kupon za sniženje pre potvrde porudžbine ga unesite i primenite. Pogledajte OVDE kako da iskoristite kupon kod.
  4. Po predaji porudžbine dobićete potvrdu na mail adresu koju ste uneli.
  5. Paket sa proizvodima koje ste poručili će biti dostavljen na Vašu adresu u roku od 5 dana od momenta porudžbine. Ako imate problema sa porudžbinom molimo Vas da nas kontaktirate.

USLOVI I NAČIN ISPORUKE

TR Darbooka ima sklopljen Ugovor sa Poštom Srbije o prenosu Post Express pošiljaka.

Post Express vrši usluge isporuke svakim radnim danom do 19 h a subotom do 14 h.

Ukoliko želite da sami podignete pošiljku u pošti koja Vam odgovara potrebno je da na sajtu ostavite svoje podatke, ali da čekirate i ISPORUKA NA DRUGU ADRESU i u adresi ulice stavite isporuka u pošti i u polje POSTCODE napišete tačan broj prijemne pošte. Spisak pošti u kojima je moguća isporuka možete naći OVDE.

Imate i dodatno polje koje možete popuniti ukoliko imate neki specijalni zahtev.

Po predaji vaše pošiljke kurirskoj službi obavestićemo Vas da je pošiljka krenula, što znači da će kurir sa pošiljkom biti sutradan na Vašoj adresi do 12h, odnosno do 19 h u zavisnosti za koje vreme dostave ste se odlučili.

Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, kurir Vam ostavlja „Izveštaj o prispeću pošiljke“ sa podacima gde i kada možete preuzeti neisporučenu pošiljku (najbliža isporučna pošta). Rok čuvanja pošiljke je 5 radnih dana ne računajući dan prijema i otpreme pošiljke. Ležarina se ne naplaćuje. Po eventualnom povratu pošiljke do nas kontaktiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen (otvoren), odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu.

ODUSTANAK OD UGOVORA SKLOPLJENOG NA DALJINU

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.darbooka.com se smatra prodajom na daljinu.

U skladu sa ovim zakonom Kupac ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu Kupca, odnosno trećeg lica koje je odredio Kupac, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora). Kupac ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju daje na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija (u daljem tekstu: Obrazac za odustanak).

Obrazac za odustanak možete skinuti OVDE

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata prodavcu i smatra se  blagovremenom ako je upućena u roku od 14 dana od dana prijema robe. U slučaju odustanka od ugovora Kupac je u obavezi da istu robu bez odlaganja a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak vrati bez oštećenja i vidljivih znakova da je roba korišćena. U suprotnom Prodavac nije u obavezi da Kupcu vrati novčana sredstva. Smatraće se da je roba vraćena u roku ako je Kupac poslao robu pre isteka roka od 14 dana.
Troškovi vraćanja robe padaju na teret Kupca sem u slučajevima kada Kupac dobije pogrešan artikal.

U slučaju raskida ugovora o prodaji na daljinu od strane Kupca u navedenom roku, Prodavac je dužan da kupcu izvrši povraćaj uplata koje je primio od Kupca prilikom prodaje, uključujući i troškove isporuke robe Kupcu, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio Obrazac za odustanak, pod uslovom da je Kupac u navedenom roku vratio robu prodavcu bez oštećenja i  vidljivih znakova da je roba korišćena.

Prodavac može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, a u slučaju da je kupac poslao robu poštujući rok od 14 dana od dana slanja Obrasca o odustanku.