I Opšti uslovi

Naša web adresa je https://darbooka.com.

Ovim opštim uslovima propisana su osnovna pravila čijim će poštovanjem od strane TR Darbooka Beograd (poslovno ime: Anis Oudech PR Trgovinska radnja Darbooka), matični broj 63887510, PIB 109050505, (u daljem tekstu: Prodavac) i krajnjeg korisnika, kupca u internet prodavnici (u daljem tekstu: Kupac) biti obezbeđeno uspešno okončanje prodajnih transakcija posredstvom interneta i pošte.

TR Darbooka posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Kupovinom posredstvom interneta prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo.

II Registracija

Registracijom na ovom sajtu, automatski prihvatate njegove propozicije. Formular koji popunjavate prilikom registracije, potrebno je da popunite samo jednom, a svaki naredni put dovoljno je da se samo ulogujete na Vaš nalog. Kao registrovani član imate mogućnost da u svako doba tražite da se iščlanite, čime će i Vaši podaci biti izbrisani iz naše baze podataka.

III Sigurnost i zaštita ličnih podataka

Darbooka internet prodavnica je osigurana SSL sigurnosnim sertifikatom koji omogućava enkripciju celokupne konekcije između prodavca i kupca. Osiguravajući da svi podaci u okviru ove konekcije budu sigurni i privatni, SSL enkripcija sprečava hakere od krađe privatnih informacija kupaca, kao što su brojevi kreditnih kartica, imena i adrese.

Prodavac obezbeđuje sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Kurirska služba Pošte Srbije koja vrši dostavu kupljene robe ima mogućnost pristupa podacima potrebnim za izvršenje ugovorenog posla, ime, prezime, adresu i broj telefona potrošača.

Kupac je odgovoran za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, Kupac garantuje za tačnost i istinitost svih informacija poslatih Prodavcu.

Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke potrošača u skladu sa propisima. Navedeni podaci će se koristiti isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije.

Kupac daje saglasnost Prodavcu da ga obaveštava o svojim novim ponudama, akcijama i sniženjima na broj telefona i e-mail adresu. Kupac u svakom trenutku, slanjem zahteva u pisanoj ili elektronskoj formi, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenuta obaveštenja.

IV Načini plaćanja

Kupac robu može platiti gotovinski pouzećem ili opštom uplatnicom ili e-bankingom. Kupac prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster NARUČI preuzima obavezu plaćanja naručene robe.

Napomena: Kada se plaćanje vrši opštom uplatnicom ili e-bankingom, Kupac je u obavezi da ukupnu cenu sa porudžbenice uplati na tekući račun prodavca u roku od dva radna dana od dana potvrde prijema porudžbenice. U suprotnom Prodavac neće imati bilo kakvih obaveza prema kupcu.

V Načini isporuke

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Kupcu na sledeći način:

slanjem robe preko kurirskog servisa Pošte Srbije (Post Express), pri čemu troškove isporuke snosi Prodavac.

Rok isporuke je do 5 (pet) radnih dana od dana prijema porudžbine od strane Kupca. Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana nakon izvršenja porudžbine ili od dana potvrde uplate sredstava na tekući račun Prodavca u slučaju da se plaćanje vrši uplatom novca na tekući račun kod poslovne banke.

Isporuke se ne vrše nedeljom i državnim praznicima.

Isporuka se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije, pri čemu se ne vrši isporuka na teritoriju AP Kosovo i Metohije.

Više o isporuci pošiljke putem Post Expressa pročitajte OVDE.

VI Odustanak od ugovora

Kupac ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu u roku od 14 dana od trenutka kada roba dospe u državinu Kupca, odnosno trećeg lica koje je odredio Kupac, a koje nije prevoznik, bez navođenja razloga i dodatnih troškova (u daljem tekstu: odustanak od ugovora). Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koji daje na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija (u daljem tekstu: Obrazac za odustanak).

Potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koju vraća, a koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.

Detaljnije o odustanku od ugovora pročitajte OVDE

VII Reklamacije

Kupac može da izjavi reklamaciju radi ostvarenja svojih prava u slučaju isporučene robe sa nedostatkom ili u slučaju nesaobraznosti isporučene robe. Reklamaciju na nesaobraznost ili na određene nedostatke, kupac može izjaviti u roku od 6 meseci od dana kupovine proizvoda ili prijema robe, isključivo uz originalni račun.

Kupac reklamaciju može izjaviti putem elektronske pošte darbooka.tunis@gmail.com.

Prodavac je u obavezi da najkasnije u roku od 8 dana od dana podnošenja reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovori Kupcu na izjavljenu reklamaciju i o ishodu reklamacionog procesa. U slučaju prihvatanja reklamacije Prodavac je u obavezi da po reklamacionom zahtevu Kupca postupi u primerenom roku koji ne može biti duži od 15 dana od podnošenja reklamacije. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

VIII Završne odredbe

Korišćenje naših usluga podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim Uslovima korišćenja. Prodavac se obavezuje da će se pridržavati svega navedenog. Prodavac zadržava pravo da može menjati ove uslove bez prethodnog obaveštavanja svojih Kupaca a sve promene uslova postaju važeće tek nakon objavljivanja na Internet strani www.tunisianleather.com. Svaki Kupac prilikom naručivanja proizvoda može proveriti trenutno važeće uslove.

IX Autorska prava

Sav materijal na ovom sajtu, uključujući tekst, članke, citate, slike, video snimke, ilustracije i ostali materijal je zaštićen Zakonom o autorskim pravima. Neovlašćeno kopiranje, reprodukcija, objavljivanje u medijima ili na Internetu, ili bilo kakav drugi vid umnožavanja su zabranjeni.